Wij zijn dag en nacht bereikbaar(0495) 54 38 15

Crematie

Net zoals je kunt kiezen voor een begrafenis of ter beschikking aan de wetenschap kun je ook kiezen voor een crematie. In Nederland is dit de meest voorkomend. Inmiddels is het percentage van crematies in Nederland gestegen naar een gemiddelde van 65%. 

Een crematie is één maar het afscheid voorafgaand aan de daadwerkelijke crematie biedt heden ten dage nog meer mogelijkheden. Sinds 3 jaar hebben wij ook in ons eigen Weert een crematorium. Crematorium Weerterland, een kleinschalig crematorium met slechts een aantal diensten per dag. Daarnaast liggen er in de directe omgeving nog een aantal crematoria, Crematorium Midden-Limburg in Baexem en net over de provinciegrens in Brabant, Crematorium Heeze. 

Al deze crematorium bieden mogelijkheden om een afscheid zo persoonlijk mogelijk te maken. Van muziek, tot foto's en filmpjes tonen. Crematorium Weerterland en Crematorium Heeze bieden een vleugel in de aula waar live gespeeld kan worden. 

Crematorium Weerterland biedt naast een opname ook de mogelijkheid om een live-uitzending te streamen. Dit betekent dat wanneer iemand om wat voor reden dan ook niet aanwezig kan zijn bij de crematie deze met een wifi-verbinding en een speciale code toch kan bijwonen. 

We zien vaak dat mensen voor een crematie kiezen om meerdere redenen. Zoals dat ze de kinderen niet de zorg willen laten hebben over een graf en het verzorgen hiervan. Daarnaast zien we ook dat door de wetgeving in Nederland een groot gedeelte van de nabestaanden er voor kiest om de urn thuis te een plek te geven maar ook de mogelijkheden aan gedenkobjecten zoals sieraden, mini-urnen zijn in de laatste jaren gegroeid. Dit brengt de mogelijkheid om een dierbare overledene dicht bij je te dragen.

Uitvaartverzorging van Gansewinkel heeft daarom een webshop en winkel geopend, Memento aan jou. Hier kunt u zien wat de mogelijkheden zijn m.b.t. urnen, sieraden, gedenkobjecten en nog veel meer. Bezoek gerust eens onze webshop; www.mementoaanjou.nl of onze winkel. Wij zijn gevestigd aan de Hoogstraat 9 in het centrum van Weert. Wegens de huidige omstandigheden is onze winkel tijdelijk gesloten.