Wij zijn dag en nacht bereikbaar(0495) 54 38 15

Voorbespreking

In de tijd waar we nu in leven is het taboe over de dood minder geworden dan veertig jaar geleden. Steeds meer mensen denken na over wat hun laatste wens is, met betrekking tot de uitvaart / het afscheid. Ook wij krijgen steeds vaker het verzoek om een uitvaart voor te bespreken.

Wat betekent dit nu precies? Bij een voorbespreking doen we alles bespreken, op dezelfde wijze, zoals we bij een daadwerkelijke bespreking na een overlijden ook doen. Alle wensen worden vastgelegd en er wordt een gespecificeerde kostenbegroting gemaakt nadat alle wensen zijn uitgesproken.

Tijdens de / het vervolggesprek(ken) zal alles worden nagekeken en indien nodig aangepast. Uiteindelijk ligt alles vast in een uitvaartcodicil, één kopie van het codicil blijft bij u, één kopie wordt in ons archief opgeborgen. Het is altijd mogelijk om meerdere exemplaren van het codicil te leveren voor evt. kinderen en/ of familieleden.

Wat is nu het voordeel van een voorbespreking? 

Het voordeel is voornamelijk dat niemand van uw nabestaanden bij een eventueel overlijden ooit hoeft te twijfelen aan uw wensen. Het enige dat zij hoeven te doen is contact met ons op te nemen en d.m.v. het codicil zullen dan de wensen tot uitvoering worden gebracht.

Verder bent u op voorhand d.m.v. de gespecificeerde kosten-begroting volledig op de hoogte van de kosten van de uitvaart. Het is echter wel verstandig om één maal per twee jaar de kostenbegroting opnieuw door ons te laten bekijken welke prijsaanpassingen hebben plaatsgevonden. Het is natuurlijk altijd mogelijk om de wensen die zijn vastgelegd aan te passen.

Wat zijn de kosten van een voorbespreking?

Voor een voorbespreking wordt niets in rekening gebracht indien u uw wensen bij ons vast laat leggen in een uitvaartcodicil.  Voor een prijsindicatie van onze dienstverlening verzoeken wij u naar de pagina kosten pakket te gaan, hier vindt u enkele basispakketten met daarin de vermelde kosten.